Bamje möter blomkålsris

21 Maj

Bamje

Ingredienser:
Bamje (okra, finns i arabbutiken)
Lammbitar
Lök
Vitlök
Tomatpuré alt tomater på burk
Salt
Citronsyra
Grönsaksbuljong
Olja

Så här gör du:
1. Fräs lammbitar, lök och vitlök i lite olja tills köttet blivit brynt.
2. Klicka på 3-4 msk tomatpuré, rör om och lägg på lock och låt fräsa ytterligare någon minut.
3. Lägg i den avsköljda bamjen och häll på med vatten.
4. Låt koka cirka 2 timmar.
5. Smaka av med salt och citroncyra.

Blomkålsris

Innehåll: 
Blomkål
Smör

Salt
Peppar

Så här gör du:
1. Riv blomkålen på rivjärn.
2. Stek blomkålsriset i smör tills det är färdigt.
3. Salta och peppra efter smak.

Lämna en kommentar