Tagine med frikadeller

22 Maj

Tagine med kokta köttbullar, frikadeller, är en marockansk maträtt som är relativt lättlagad. Detta är för typ 6-8 personer, men går lätt att halvera.

Köttfärsen (1 kg) blandas med lika delar finhackad persilja och koriander och kryddas med milt paprikapulver, spiskummin, kanel, ingefära och salt. Låt gärna färsen stå en stund och dra till sig kryddorna.

Ta en tagine (lergryta) eller en kastrull och lägg i:

100 g smör

I kg tomater (eller kör med burktomater, mer realistiskt val i sverige)

3 grovhackade paprikor

Kryddas med milt paprikapulver, spiskummin, hackad persilja och kanel.

Gör du såsen på färska tomater så behövs även lite vatten.

Låt såsen koka ihop ca 10 minuter, lägg sedan i frikadellerna och låt den puttra i cirka 10 minuter.

Vill du kan du garnera med kokta ägghalvor, det blir gott att lägga dem i såsen ett par minuter på slutet.

SEN kommer dilemmat: en marockan kan sannolikt aldrig förlika sig med att äta detta utan bröd. Men det kanske funkar för dig 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: