Allt-i-ett-kyckling med Libanesisk twist

22 Maj

Lättlagat som sköter sig själv i ugnen. Bara lite förberedelser krävs, kyckling bör marineras minst en timme.

Ingredienser:
1 hel kyckling
Några potatisar
Hela champinjoner på burk
Röd (eller gul) lök
Paprika eller annan grönsak du gillar

1. Starta med att tina en fryst kyckling (har du tillgång till färskt & halal så hurra).
2. Stycka den sedan i 8 bitar, två vingar, två lår, 4 delar rygg-/bröstfilé.
3. Gör marinaden.

Marinad:
1 dl Grillolja
0,5 dl Kinesisk soja
0,5 dl Äppelcidervinäger (eller annan vinäger)
2 msk olivolja
1 msk Tabasco eller efter din modighet
Grillkrydda
Salt

4. Blanda ihop marinaden och kycklingbitar. Jag brukar lägga allt i en 2 eller 3 liters plastpåse. Låt marinera minst en timme.
5. Efter att kycklingen marinerats lägger du upp bitarna i en ugnssäker form. Ta gärna några matskedar av marinaden och häll över kycklingbitarna i formen.

Under tiden har du:
6. Skalat potatis, lök och paprika och skurit dem i klyftor och öppnat burken med champinjoner.
7. Lägg sedan alla ingredienserna tillsammans med kycklingen, se till att kycklingbitarna ligger överst så de får fin färg i ugnen.
8. In i ugnen på 200° i cirka 1–1,5 timme.

Servera med en härlig sallad.

Annonser

Ett svar to “Allt-i-ett-kyckling med Libanesisk twist”

  1. Gunilla maj 22, 2011 den 8:04 f m #

    Låter gott, tänkte dock att jag skulle modifiera lite och ta bort potatisen och kanske testa med tamari-soja.
    Återkommer när jag provat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: