Tacopaj

21 Maj

I stället för det vanliga pajskalet används här ägg, dvs riktigt ortodox LCHF. Jag gillar det här, även att äta den kall dagen efter.

Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

Fyllning:
400 gram köttfärs
1 krossad vitlöksklyfta
smör till stekning
1 msk tomatpuré
2 msk glutamatfria tacokryddor (eller krydda själv med spiskummin, cayennepeppar, paprika och kanske lite extra vitlök)
½ dl vatten
halverade körsbärstomater
skivade lökringar
2 dl riven ost
1 dl grädde
½ dl creme fraiche

Smält smöret i pajformen i ugn. Vispa  ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentligt färg. Ta ut och låt formen vila. Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in. Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsröran på pajbotten och fördela tomat samt lök på toppen. Häll oströran överst och grädda tills pajen har fått fin färg.

Annonser

2 svar to “Tacopaj”

  1. Zaynab maj 21, 2011 den 11:07 e m #

    trevligt med recept.. men ännu trevligare om en bild läggs upp med.. så man vet vad slutprodukten blir 😛

  2. lawreck maj 22, 2011 den 8:51 f m #

    Varsågod! Kan dock konstatera att jag behöver verkligen en ny kamera, för det var ingen bra bildkvalitet – men maten blev desto godare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: