Bröd på tre minuter | Fiberhusklimpa

21 Maj

Det här receptet är gjort på fiberhusk. Vad är fiberhusk tänker ni kanske?

Fiberhusk är pulveriserat psylliumfröskal och finns att köpa i de flesta matbutiker. Egenskapen för fiberhusket är att fibrerna bildar en gelé som har lite samma egenskap som gluten i bakning. Det är alltså fiberhusket som binder samman degen.

Fiberhusklimpa är enkelt att baka och är en helt okej ersättning för bröd. Det går också bra att göra dubbel sats. Brödet håller några dagar i kylen.

Recept: 
2 ägg
25 g smör
3,5 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver

Det går utmärkt att smaksätta brödet med t ex anis, kummin och annat du gillar.

Gör så här:
1. Vispa äggen hårt.
2. Smält smöret och rör ner allt i en liten fyrkantig form (obs med betoning på liten).
3. In i micron på full effekt 3 minuter.

Klart!

Bred på smör och en smakrik ost – njut!

Klart!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: